Home

Achtergrond 195 x bekeken

Verongelukte Boeing vorige week gerepareerd

De verongelukte Boeing 737 van Turkish Airlines is vorige week in reparatie geweest volgens een vandaag uitgegeven persverklaring van de luchtvaartmaatschappij.

De maatschappij ontkent uitdrukkelijk dat die problemen nog speelden tijdens de laatste vlucht van het toestel. "Er is een onderdeel volgens procedure vervangen'', liet een woordvoerder weten. Daarna had het vliegtuig alweer acht probleemloze vluchten gemaakt.

Eerder vandaag meldde CNN Türk op gezag van persbureau Dogan dat er recentelijk problemen zijn geweest met het toestel. Die informatie kwam van de hoogste baas van het persbureau, Ugur Cebeci, die ook gepassioneerd luchtvaarthobbyist is en co-testvlieger bij Boeing. Hij maakt het populaire luchtvaartprogramma Kokpit op CNN Türk, heeft veel contacten in de luchtvaart en bracht het nieuws naar buiten.

Het eerste mankement werd volgens de meldingen van Dogan opgemerkt tijdens een vlucht op 18 februari. Volgens de piloten waren er problemen met de vleugels van het toestel. De Boeing heeft daarna een technische controle ondergaan in de hangar van Turkish Airlines op het Ataturk-vliegveld in Istanbul. De tweede storing had twee dagen voor het ongeluk plaats. De piloten moesten volgens Dogan toen de start afbreken.

De Turkse minister van Transport Binali Yildirim stelde woensdag dat de Boeing 737-800 geen technische mankementen had. Dat zou blijken uit de laatste technische controle door de Turkse burgerluchtvaartorganisatie op 22 december vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.