Home

Achtergrond 144 x bekeken

Verkeersdrukte door tweede golf wintersporters

Op de wegen in het zuiden van Nederland zal het vrijdagmiddag drukker zijn dan normaal.

Ongeveer 400.000 mensen uit de regio Zuid gaan komend weekend met vakantie. Iets meer dan de helft vertrekt naar het buitenland, meldde de ANWB vandaag.

Op de Europese wegen richting wintersportgebieden zal de grote drukte zaterdag beginnen. Frankrijk staat één van de drukste weekends te wachten. Zowel vertrekkende- als terugkerende vakantiegangers zorgen in beide richtingen voor lange files in de Franse Alpen. De grootste knelpunten zijn de A40 Macon - Genève, A43 Lyon - Chambéry, vooral voor de Frejustunnel en de wegen rond Albertville, Grenoble, Môutiers en Le Bourg-d'Oisans.

In de Zuid-Duitse deelstaat Beieren beginnen het komend weekeinde ook de vakanties. Mede daardoor staan er zaterdag al vroeg lange files op de A7 Ulm-Füssen, de A8 München-Salzburg, de A9 Neurenberg-München, de A93 Kufstein-Rosenheim en de A99 ringweg München. De grootste drukte is pas na vijf uur 's middags voorbij, verwacht de ANWB.

Ook in Oostenrijk en Zwitserland zal het zaterdag druk zijn op de wegen. Grootste knelpunten in Oostenrijk zijn de Tauerntunnel op de A10 Salzburg-Villach en de A12 tussen Innsbruck-Kufstein. Verder wordt het dringen op de B179, de Fernpasbundesstrasse, tussen Füssen en Nassereith.

In Zwitserland zijn de knelpunten op de A1/A3 in de omgeving van Zürich, de A2 Bazel-Luzern-St.Gotthardtunnel, bij knooppunt Harkingen en de A13 bij de San Bernardinotunnel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.