Home

Achtergrond 210 x bekeken 4 reacties

Verdeeldheid EU over Hongaars verbod transgene mais

De Europese Commissie wil dat Hongarije het verbod op de teelt van genetisch gemodificeerde mais opheft. Maar het is zeer de vraag of de milieuministers van de EU het commissievoorstel daartoe maandag goedkeuren.

De lidstaten zijn verdeeld over het gevoelige onderwerp en zullen mogelijk aandringen op een nieuw onderzoek.

De Hongaarse blokkade van transgene mais vormt al enkele jaren conflictstof in de EU. Eerder probeerde de Europese Commissie ook al eens het verbod van tafel te krijgen. Ze werd gesteund door onderzoek van de Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa. Die concludeerde dat Hongarije de risico's van de transgene mais onvoldoende kon onderbouwen.

De Europese Commissie slaagde er toen echter niet in de lidstaten achter haar standpunt te krijgen. Ingewijden gaan ervan uit dat dat maandag weer een harde dobber wordt. Achter de schermen zet Hongarije de andere lidstaten onder zware druk om het verbod te handhaven.

Nederland ziet geen reden om te betwijfelen dat de Efsa haar werk niet goed doet en zal het commissievoorstel wel steunen. Wel wil het dat de EU-regels op dit gebied nog eens goed onder de loep worden genomen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Eem mooie stukje op, (2e keer) http://amerika.blog.nl/algemeen/2009/03/01/obama-is-op-stoom-maar-voor-hoe-lang Obama zegt, **Volgens de president hebben de lobbyisten van farmaceutische bedrijven het “veel te lang” voor het zeggen gehad. “Deze tijden zijn voorbij”, aldus Obama.** Dat moge dudielijk zijn, deze industrie is niet echt zichtbaar aanwezig maar ze zijn slechter als slecht, ook de mensen die er werken zijn door en door slecht, het laagste ethiek en moraal van de hele aardkloot. Het maakt ze niet uit, en vaak met een glimlach, om te testen op kinderen, of je er dood aan gaat maakt niet uit zolang je het maar koopt en gebruikt. De hele keten is afhankelijk en keihard verantwoordelijk, ook artsen en apothekers moet je niet ontzien. http://www.nrc.nl/opinie/article2159293.ece/Onderzoekers_die_afhankelijk_zijn_van_de_farmaceutische_industrie_ruiuml_neren_onze_gezondheid *** http://www.nrc.nl/wetenschap/article1752185.ece/Kinderen_aan_de_antidepressiva_%5B20_maart_2004%5D *** De Nederlandse regering heeft ook die instelling, het maakt zie niet uit of je kinderen ziek worden of als test object wordt gebruikt. Mensen die regeren en dit toestaan hebben geen gevoel, ze zijn ijs en ijskoud, en bezig met een oogje dicht te knijpen omdat hun het even niet uitkomt als cariere stap. En dat over de rug van mensenlevens.........

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik moet even testen omdat een paar reacties op gentech artiken niet boven aan kwamen te staan.
  Dus bij deze een test, kan wel even een mooi muziekje erbij doen, dat is nooit verkeerd lijkt me :)

  The Corrs - Little Wing (Unplugged)
  http://www.youtube.com/watch?v=M5rVgxmekeM

 • no-profile-image

  Patrick

  Kijk, Slavische rassen en landen hebben nog een innerlijke trots. Ze koesteren een innerlijk schoonheid en dat weerspiegeld zich in belangrijke waarden.
  Nederlandse regering bestaat uit moderne facisten, ze vinden het geen enkel probleem om te experimenteren op kinderen en nieuwe generaties.
  Ik zou er maar eens een dag bij stilstaan wat hier echt op het spel staat. Verburg en Cramer en consorten zijn volwassen mensen, maar tevens leiders die hun eigen volk vernietigen, geen seconde respect zal het resultaat zijn en hun hele carriere zal gedomineerd zijn door deze besluiten. Het leven dient geleefd te worden, niet weggeven door nationale leiders. Wat een pijn zal dat opleveren bij deze mensen en bij het uiteindelijke besef waar ze verantwoordelijk voor zijn geweest. Er valt niets af te schuiven, de future is looking with a high level of interest.

 • no-profile-image

  pieter

  men dient het standpunt van hongarije te respecteren !! DEMOCRATIE IS REGEREN REKENING HOUDEND MET DE MINDERHEID !!

Of registreer je om te kunnen reageren.