Home

Achtergrond 173 x bekeken

VS beloven 'andere toon' in buitenlandbeleid

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft vandaag op een veiligheidsconferentie in München de contouren geschetst van het nieuwe buitenlandse beleid van de Verenigde Staten.

De regering van president Barack Obama gaat een "andere toon'' aanslaan, beloofde Biden. Hij sprak van een politiek gebaseerd op samenwerking en democratie. "De keuze tussen veiligheid en onze idealen is een valse keuze'', zo verklaarde de vicepresident. Die nam daarmee duidelijk afstand van het beleid van de vorige regering van president George Bush.

Biden verklaarde onder meer dat de VS bereid zijn met Iran een dialoog aan te knopen over het nucleair programma. Maar hij waarschuwde dat de regering-Obama "alle mogelijk maatregelen'' zal nemen om Iran te isoleren als de islamitische staat geen afstand doet van zijn nucleaire ambities. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy dreigden in München met hardere sancties tegen Iran als dat land niet stopt met het verrijken van uranium.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.