Home

Achtergrond 195 x bekeken

Unilever jaagt beleggers schrik aan

De beleggers op de Europese aandelenmarkten vonden het vanochtend welletjes na twee achtereenvolgende dagen van koersstijgingen.

Zij pakten over een breed front hun winsten. In Amsterdam moest het was- en voedingsmiddelenconcern Unilever een koersverlies van 4,7 procent incasseren nadat het zijn doelstellingen voor de langere termijn had laten varen. ”Dat is erg teleurstellend, hoewel het hier en daar wel werd verwacht in de markt”, aldus Bastiaan van Ede, handelaar bij ING.

Mede door het verlies van Unilever, een zwaargewicht in de AEX, verloor de hoofdindex in Amsterdam 2,1 procent op 249,54 punten.

De MidKap-index ging het beter af met een kleine plus van 0,2 procent op 315,40 punten. Dat werd vooral veroorzaakt door koerswinsten van de toeleverancier aan de chipindustrie ASMI en het biotechbedrijf Crucell.

Lees ook
Unilever laat winstdoelstelling los
Eerste jaarwinst voor Crucell

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.