Home

Achtergrond 153 x bekeken

Tractorbouwer Deere verlaagt winstverwachting

Het Amerikaanse Deere, 's werelds grootste fabrikant van landbouwmachines, verwacht door de afzwakkende verkoop van tractoren en combines dit jaar minder winst te maken dan eerder werd voorspeld. Dat maakte Deere woensdag bekend.

Het concern rekent nu op een nettowinst van 1,5 miljard dollar, tegen een verwachting van 1,9 miljard dollar in november. Door de wereldwijde economische crisis neemt ook de vraag naar landbouwmachines af. Voor dit jaar verwacht Deere een verkoopdaling met 8 procent. Eerder werd gedacht dat de verkoop gelijk zou blijven ten opzichte van vorig jaar.

De nettowinst van Deere daalde in het vierde kwartaal van vorig jaar met 45 procent tot 203,9 miljoen dollar, tegen 369,1 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet ging met 1 procent omlaag tot 5,15 miljard dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.