Home

Achtergrond 211 x bekeken

Toespraak Sarkozy over economie positief ontvangen

De televisietoespraak van de Franse president Nicolas Sarkozy over de economische crisis heeft vandaag overwegend positieve kritieken gekregen in de Franse media.

"Pragmatisch geeft Sarkozy nu toe dat de koopkracht en de consumptie moet worden bevorderd'', aldus het links-liberale dagblad Libération in een commentaar.

De conservatieve krant Le Figaro stelt vast dat Sarkozy duidelijk de grootste ommezwaai uit zijn ambtsperiode heeft aangekondigd in de donderdagavond uitgesproken rede. Dat zou blijken uit het pleidooi van de president voor een gezamenlijke Europees standpunt in de aanloop naar internationale afspraken over marktregulering.

"De crisis maakt een terugkeer van de Staat in de economie in alle ontwikkelde landen noodzakelijk'', stelt Le Figaro. "Frankrijk wijkt voortaan niet meer van deze gemeenschappelijke regel af. De terugkeer van de Staat is legitiem, want de Fransen willen dat hij hen beschermt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.