Home

Achtergrond 172 x bekeken

Telefoons op zonne-energie komen eraan

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung brengt dit jaar een telefoon op de markt die op zonne-energie kan werken.

Dit liet het bedrijf maandag weten. Samsung presenteerde de telefoon op een grote telecombeurs in Barcelona. Het blauwe toestel met de naam Blue Earth heeft zonnepaneeltjes aan de achterkant, die de batterij voor tien tot veertien uur kunnen opladen.

Rivaal LG Electronics showt in Barcelona een prototype van een solartelefoon. Het is nog onduidelijk wanneer dit toestel op de markt komt.

De vraag naar de telefoons zou uit de hoek van kampeerders en wandelaars kunnen komen. Samsung speelt daar op in door een afstandsmeter in zijn toestel te bouwen. Om het groene karakter van Blue Earth te onderstrepen, meldde het concern ook dat de telefoon is gemaakt van gebruikte waterflessen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.