Home

Achtergrond 209 x bekeken

Tankwagen lekt zwavelzuur in Herten

Op een terrein van Van der Lee transport in Herten (Limburg) lekt een vrachtwagen zwavelzuur.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt en heeft een waterscherm rond de vrachtwagen aangelegd. Een deel van de werknemers is geëvacueerd, anderen moet binnen blijven omdat het buiten te gevaarlijk is. De wijde omgeving is afgezet.

Niemand is gewond geraakt. De politie is bij omwonenden huis aan huis langsgegaan om ze te adviseren uit voorzorg ramen en deuren te sluiten en niet naar buiten te gaan. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De problemen zijn volgens een woordvoerster van de brandweer ontstaan kort na het laden van 2 ton zwavelzuur in de tankwagen bij het naburig bedrijf Solvay. Toen de wagen terug was gekeerd bij het transportbedrijf ontstond druk in de tank. De chauffeur heeft om de druk te verlagen een mangat geopend waardoor een bruine giftige wolk ontsnapte. Snel ingrijpen van de brandweer heeft ervoor gezorgd dat de wolk niet naar het dorp afdreef. De brandweer is bezig om de inhoud van de tankwagen met water te verdunnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.