Home

Achtergrond 189 x bekeken

Syngenta gaat opnieuw onderzoeksverband China aan

Syngenta is opnieuw een langdurig onderzoeksverband in China aangegaan.

De Zwitserse producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen gaat met de Anhui Academie voor Agrarische Wetenschappen onderzoek doen, vooral naar genetische eigenschappen.

"De samenwerking gaat ons onderzoek versnellen", aldus Xun Wang, hoofd van Syngenta Biotechnologie. Het gewas dat ten eerste zal worden onderzocht is rijst. Het onderzoek is ook relevant voor mais en soja, aldus Syngenta, omdat het genoom op dat van rijst lijkt.

De Academie is in 1987 opgericht en heeft onder meer onderzoek gedaan voor de Verenigde Naties. Eerder ging Syngenta samenwerking aan met het Instituut voor Genetica en Ontwikkelingsbiologie in Peking.

Of registreer je om te kunnen reageren.