Home

Achtergrond 149 x bekeken 1 reactie

'Supers moeten waarborg voer eisen'

Supermarkten moeten in hun inkoopvoorwaarden afnemen dat vlees alleen afkomstig mag zijn van bedrijven die voer afnemen van producenten die aangesloten zijn bij samenwerkingsverbanden Safe Feed of TrusQ.

Dat zei Johan Schuttert, voorzitter van Safe Feed, volgens vakblad de Molenaar tijdens een bijeenkomst over ketenaansprakelijkheid.

Volgens Schuttert kunnen hierdoor schandalen en calamiteiten voorkomen worden die er anders misschien toe zouden leiden dat importerende landen de grenzen sluiten. Hij verwijst bijvoorbeeld naar het dioxineschandaal.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    Wat kan ie lullen die man. Hij (Johan Schuttert) probeerd een lijntje te gooien naar de retailers om ons (varkenhouders) te dwingen om alleen nog maar voer van deelnemers aan die samenwerkingverbanden af te nemen. Maar als je goed naar de aflevercondities kijkt dan ben je als varkenshouder nog steeds de nationale wanneer er een eventuele contaminatie van wat voor een verontreiniging dan ook! Want volgens Trusq of Safe feed hoeft men dan alleen maar de schade van het geleverde en verontreinigde voer te vergoeden en niet de vervolgschade! Dus als het een inkoopeis wordt dan zullen de Trusq-ers en Safe Feed-ers hun schadeloosstellingswaarborgen moeten verruimen tot de totale geleden schade van de varkenshouder. Is/wil men daar toe niet bereid (zijn) dan zullen de retailers toch meer voor hun inkoop moeten gaan betalen immers de varkenshouder wordt weer opgescheept met een extra kostenpost in de form van een "milieu"schade verzekering!

Of registreer je om te kunnen reageren.