Home

Achtergrond 1850 x bekeken 2 reacties

Suiker Unie koopt Duitse suikerfabriek

Suiker Unie heeft toestemming gekregen van de Bundeskartellamt, de Duitse kartelautoriteit, om de suikerfabriek in Anklam te kopen van Nordzucker. Suiker Unie heeft hier al een akkoord over bereikt met de Duitse suikerproducent.

De fabriek in Anklam haalt dit boekjaar een omzet van 120 miljoen euro. Het suikerquotum bedraagt 112.000 ton en er wordt 550.000 hectoliter bioethanol uit bieten geproduceerd.

Het Deense concern Danisco wil de suikerdivisie verkopen aan Nordzucker. Dat mag alleen van de Bundeskartellamt als de fabriek is Anklam in het noordoosten van Duitsland wordt verkocht aan een andere partij. De Kartellamt wil zo de concurrentie op de Duitse suikermarkt bevorderen.

Suiker Unie had tot 2007 een suikerfabriek in Slovenië. Het dochterbedrijf van coöperatie Cosun krijgt nu dus weer een fabriek in het buitenland. Suiker Unie laat wel bieten uit Oost-Gelderland en Limburg verwerken bij twee fabrieken van de Duitse suikerproducent Pfeifer & Langen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    csm

    moeten die duitse telers nu ook toetreed geld betalen?

  • no-profile-image

    Leen

    Ik had liever een hogere uitbetaling van mijn bieten gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.