Home

Achtergrond 239 x bekeken

Stagiaires vinden makkelijk een plek

Stagiaires vinden in het bedrijfsleven steeds makkelijker een plaats.

Door de recessie willen bedrijven ze graag hebben omdat ze goed werk leveren en niet duur zijn. Een woordvoerder van de Laurens Simonse Group bevestigde dinsdag een artikel van die strekking in De Telegraaf.

Het bedrijf uit Den Bosch kon in de afgelopen maanden ruim 40 procent meer stagiaires van universiteit en hbo plaatsen. Volgens de woordvoerder worden ze steeds meer als volwaardige krachten gezien en krijgen ze ook meer verantwoordelijkheid.

"Door de recessie doen ze extra hun best in de hoop later terug te mogen komen als ze afgestudeerd zijn''. Een stagiaire is hem volgens hem goedkoper dan tijdelijke medewerker die voor een bepaald project wordt aangetrokken.

Hij ziet wel een tendens dat de stagiaire op zoek is naar een "relevante'' stageplaats. De vraag naar "leuke stages op bijvoorbeeld de Antillen en de Verenigde Staten komt steeds minder voor''. "De stagezoeker van nu wil een plek waar hij wat aan heeft.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.