Home

Achtergrond 184 x bekeken

'Sites overheid eind 2010 helemaal toegankelijk'

Ministeries, provincies en gemeenten moeten hun websites uiterlijk eind volgend jaar helemaal op orde hebben.

Dat betekent dat de sites dan voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ook voor mensen met een handicap. Dat heeft staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken donderdag gezegd in een overleg met de Tweede Kamer. Er zijn ongeveeer 1200 overheidswebsites die aan de richtlijnen voor toegankelijkheid zouden moeten voldoen. Maar zover is het nog lang niet.

Vooral gemeenten en provincies blijven ver achter bij de doelstellingen. Sites van de rijksoverheid zijn in de afgelopen jaren een stuk toegankelijker geworden, al voldoet een meerderheid nog altijd niet aan de minimale eisen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.