Home

Achtergrond 139 x bekeken

Scholieren kiezen Obama als nieuwspersoon 2008

De Amerikaanse president Barack Obama is de belangrijkste nieuwspersoon van het jaar 2008.

Tenminste, dat is het oordeel van bijna drieduizend leerlingen verdeeld over 53 scholen (zowel primair als voortgezet onderwijs) in Nederland. 45 Procent van hen koos Obama. Belangrijkste nieuwsfeit van het afgelopen jaar vonden zij de kredietcrisis (28 procent).

Dat is de uitkomst van de zogenoemde Scholierenpeiling van Stichting Krant in de Klas. Die organisatie maakte de uitslag maandag bekend.
Het is voor het eerst in vijf jaar dat de scholieren een niet-Nederlander als belangrijkste nieuwspersoon aanwijzen. In 2007 ging de titel naar Willem Holleeder en in 2006 naar Rita Verdonk. Mohammed B. was in 2005 de winnaar en de Tokkies in 2004.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.