Home

Achtergrond 199 x bekeken

Roemenië mag tot zomer geen varkensvlees exporteren

De export van Roemeens varkensvlees naar de rest van de Europese Unie zal voor de zomer niet hervat worden.

Dat zijn de Europese Commissie en Constantin Dimitriu, lid van het Europees Parlements voor Roemenië, overeengekomen.

De situatie in Roemenië zal op zijn vroegst in de tweede helft van 2009 herzien worden door de commissie. Uit veterinaire inspecties moet dan blijken of het land de varkenspest volledig onder controle heeft. Tot die tijd kan er geen export plaatsvinden. Dit verbod is al sinds begin 2003 van kracht.

Tijdens de inspectie wordt niet alleen gekeken in hoeverre de varkenspest onder controle is, maar wordt ook de traceerbaarheid van producten onderzocht. Vorig jaar bleek dat de traceerbaarheid van varkensvlees nog onvoldoende was naar EU maatstaven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.