Home

Achtergrond 177 x bekeken 5 reacties

Ramekers na commotie van VVD-lijst af

Jos Ramekers trekt zich terug van de VVD-lijst voor de komende verkiezingen van het Europees Parlement.

Reden is de commotie rond zijn vertrek als voorzitter van het productschap Vee, Vlees en Eieren.

Dat heeft hij donderdag bekendgemaakt. In een oorspronkelijk voorstel voor zijn vertrekregeling als voorzitter zou Ramekers, die er zelf voor kiest het productschap te verlaten, bijna een half miljoen euro meekrijgen.

Ramekers stond op de zesde plaats van de kandidatenlijst voor de verkiezingen deze zomer. Partijvoorzitter van de VVD Ivo Opstelten zegt "deze moeilijke beslissing'' te respecteren. Opstelten kent Ramekers "als zeer integer''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anne

  kom op michel, je heb hier in Nl ook nog gewoon arbeidsrechtelijke regels. Wachtgeld valt dus niet aan te ontkomen. Wel goede zaak dat de regeling verder is uitgekleed. En dat er nu flink kritisch gekeken wordt naar de molochen die productschap heten

 • no-profile-image

  Michel

  Voor de duidelijkheid, het is niet Ramekers die om deze regeling gevraagd heeft (hij maakt er natuurlijk wel dankbaar gebruik van) maar het zijn lto en vion die deze regeling voor Ramekers geregeld hebben. Zij waren het die van Ramekers af wilden en met de portemonnee van de heffing betalende varkenshouders is het goed zaken doen. Ik vraag me af of de achterban van lto dit wel weet, dat er een half miljoen boerengeld verbrast wordt aan iemand die zelf ontslag heeft genomen. Kan me niet voorstellen, anders hadden de lto leden toch wel in opstand gekomen ?? Of men vindt alles zomaar goed wat het lto in het PVV doet of men is niet op de hoogste gesteld door de top van lto.....(denk het laatste) Kom op varkenshouders (LTO en NVV), kom in actie en maakt bezwaar tegen deze regeling !!! Het kan toch niet zo zijn dat andere (niet heffings betalende) partijen bepalen waar ONS geld aan besteedt wordt ?? Dat geld kunnen we veel beter besteden aan nuttige zaken

 • no-profile-image

  gli

  Geef al die directieleden, commissarissen, enz. die, wegens wat voor reden ook, weg gaan of weg moeten, een bonus van 4000 euro. Kunnen ze een keertje met hun partner een weekje ergens naar toe om bij te komen van de opgelopen spanningen. Natuurlijk hebben ze ook recht op een uitkering die een modale werknemer van de betreffende onderneming krijgt. Maar geen cent meer!!!!!!!!! Persoonlijk zou ik me diep, heel diep schamen om zomaar honderdduizenden of miljoenen euro's in de zak te steken. Waar ik volgens de letter van de wet (=afgesproken regeling in de tijden dat de bomen tot in de hemel leken te groeien) recht op heb, en waar ik, in ondanks de omstandigheden zoals die nu gelden, nog steeds recht op heb. Maar, waar ik naar de economische situatie zoals die nu opgeld doet eigenlijk een miljoen of wat zou moeten storten van de salarissen en bonussen die ik in het verleden heb ontvangen!!!
  Degene die die durf heeft verdient volgens mij een extra lintje als hij mijn raad opvolgt.
  Ik heb ook zeer ernstige twijfels bij al het hallelujageroep van aandeelhouders bij de verkoop van energiemaatschappijen, enz. Heeft ons de globalisering veel opgeleverd? Alleen voor de zakkenvullers, lijkt mij!!
  Ik stem niet op een linkse partij, en ook niet op een zgn. populistische partij, mocht men dat denken!

 • no-profile-image

  Karel

  Dat is de eerste topman die uitgekotst wordt om de graaiende bewegingen.
  Ben benieuwd of de banken ook tot het bot willen snijden in de beloningen van de toppers. En allerlei andere bedrijven die met hun vriendjes fancy beloningen hebben afgesproken onderling.
  25 keer de laagste betaalde fulltimer in hetzelfde bedrijf, lijkt mij fair voor een loontrekkende. Niks aandelen en opties, krijgen particuliere beleggers ook niet.
  En alle personeel hetzelfde winstaandeel bij verkoop van het bedrijf aan derden. En dat gerekend over het personeelsbestand van de laatste 5 jaren.
  Sociaal kapitalisme moet hersteld worden. Daar kan het personeel weer zelfrespect aan ontlenen en dat leidt weer tot herstellende arbeidsvreugde en tevreden werknemers en klanten. De topper wordt nu met de nek aangekeken, maar als hij weer de werkgelegenheid van nu en straks in het bedrijf kan waarborgen als even belangrijke factor als de winstgevendheid, dan zijn we terug bij een verloren waarde. Nederland staat bekend om het sociaal kapitalisme en dat zijn we de laatste jaren behoorlijk uit het oog verloren door het dom volgen van die USA gasten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hahahahaha een integere politicus, laat me niet lachen man

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.