Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Raadsel rupsenplaag West-Afrika opgelost

Het raadsel rondom een onbekende soort worm of rups in Liberia en Guinee is opgelost.

Het diertje dat op grote schaal gewassen verslindt en drinkwater besmet, is de rups van de mot Achea catocaloides. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale instituut voor tropische landbouw in Nigeria, bericht de BBC.

De rupsen vormen een ware plaag in Liberia, waar ze honderd dorpen hebben overspoeld, en ook enkele over de grens in Guinee. Ze bedekken gewassen, water en woningen. President Ellen Johnson-Sirleaf riep de noodtoestand uit. Meer dan 20.000 mensen zijn uit het gebied vertrokken. Het is de ergste plaag in circa veertig jaar.

Nu bekend is om welk diertje het gaat, kan de juiste pesticide worden gebruikt om de plaag te bestrijden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert

    Natuur is nu eenmaal het recht van de sterkste. Niks menselijks of democratisch aan. De mens zal altijd weer proberen om de problemen die de natuur ons brengt een oplossing te bieden. Boeren weten dat wel. De natuur kun je niet sturen, maar wel elk jaar weer gezond iets laten opgroeien

Of registreer je om te kunnen reageren.