Home

Achtergrond 615 x bekeken 14 reacties

Protest tegen hertenjacht op Terschelling

De Partij voor de Dieren (PvdD) protesteert morgen tegen de jacht op de edelherten op Terschelling.

De tien dieren werden in 2008 bij wijze van een grap van het vasteland gehaald en losgelaten op het eiland. Jagers maken nu jacht op deze dieren die normaal gesproken niet op het eiland voorkomen. En dat zit de partij van Kamerlid Marianne Thieme helemaal niet lekker. Ze begon dan ook een handtekeningenactie en woensdag staat ze met een kranslegging stil bij de jacht.

Marianne Thieme wil dat de jacht onmiddellijk wordt gestaakt. Ze vindt dat er te makkelijk naar het geweer wordt gegrepen, terwijl de dieren toch net zo gemakkelijk alleen maar zouden kunnen worden verdoofd. Ook noemt ze het schrijnend dat er na de dood van het enige mannetje in de groep, nu jacht wordt gemaakt op de overgebleven vrouwtjes. "Daar is geen acute reden voor, aangezien de groep zich bij gebrek aan een mannetje niet kan uitbreiden.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  carla eerligh

  Ik teken protest aan tegen het afschieten van de herten op Terschelling.
  Laat die beesten mooi lopen en voer ze bij zodat ze gemakkelijker te benaderen
  zijn en verdoofd kunnen worden
  Ik snap niks van de ophef want ook op Ameland zijn herten wat is het verschil?
  Een zeer dieronvriendelijke methode wordt nu toegepast ik ben woedend dit moet anders kunnen.

 • no-profile-image

  Patrick

  Weerderom zo schreinend vb van gevoelloze jagers en een gevoelloze minister Verburg.
  Verburg haar tactiek is duidelijk. Ze had gelijk al beslist met jagers dat ze mochten schieten, want ja lustjagers willen nu eenmaal koste wat het kost schieten. Dan om een schijn illussie van mensen en maatschappij te laten denken dat ze gevoel heeft, en beleid kan maken, voert ze een toneelstuk op, zodat ze kan zeggen dat ze er alles aangedaan heeft om een redlijke oplossing te vinden.
  Maar naar een dag of 2 was het wel weer genoeg, en moet er weer gemoord worden. Met Schijnheiligheid als troef voert ze haar beleid uit.

 • no-profile-image

  M.Zorgdrager

  Elk individu heeft recht op een plaats op deze aarde. Het zou wat anders zijn als de dieren in onze vegetatie niet kunnen overleven Wij horen ons niet als God over de dieren te beschouwen, duim omhoog, laat ze leven.

 • no-profile-image

  trijnie

  kom op zeg laat deze beesten lopen terschelling is groot genoeg kwa natuur en oke ze zijn in gevoerd maar ook de reeen op het eiland dan moeten die ook maar weg of niet dan maar afschieten sorry ik heb foto`s van een edelhert hier op het eiland die van een dak was gevallen politie en vee arts konden dat beestje zo pakken maar nee verjagen het het bos in en nu afknallen zielig hoor

 • no-profile-image

  Doke Lanzaat

  Er is een tijd geweest dat het leuk was om op vakantie te gaan naar Texel of Terschelling.
  Na de 'ganzenactie' van Texel is nu ook Terschelling op mijn 'not done' lijst voor vakantieadressen geplaatst.
  Het is beschamend hoe wij in Nederland met onze dieren en de natuur omgaan.
  Doke Lanzaat

 • no-profile-image

  Jan

  het is werkelijk niet normaal wat hier gaat gebeuren. Alle hindes zijn drachtig. Het is een schande dat er op geschoten mag worden. of het uitzetten volgens de regles was betwijfel ik, maar dit:nee, nee nee.
  Maar in Nederland zijn nu eenmaal 33000 jagers, inclusief onze kroonprins en zijn vrouw, die het leuk vinden on dieren voor de lol te doden. Als hier moet worden ingegrepen, laat het dan niet gebeuren door hobbyjagers, maar door deskundigen, daar vallen jagerss niet onder. Jagers behoren tot de put der maatschappij. dat gedt voor iedere jager, welke komaf ook.

 • no-profile-image

  hijgende

  nou meneer de realist. van mij hoeft er geen krans gelegd te worden voor die dieren. ik had liever gehad dat er een krans was gelegd voor die jagers. Aan dat soort lieden gaan we failliet, geestelijk.

 • no-profile-image

  realist

  De westerse wereld gaat failliet, en een paar sukkels gaan een krans leggen voor een beest ???

 • no-profile-image

  Patrick

  This al erg genoeg, maar mocht blijken dat de hindes drachtig zijn, of waren, en ze worden doodgeschoten.
  Elke andere betrokke of verantwoordelijke zouden zich diep en diep moeten schamen. Edelherten doden is weinig edel aan, deze jagers zijn gewoon het scum van een maatschappij.

 • no-profile-image

  Theo

  Hijgende ,ree zoek hulp t,is hard nodig

 • no-profile-image

  Douwe Visser

  Dit afschieten is toch echt een gemiste kans voor het natuurbeheer op het eiland. Wat als deze dieren inderdaad via Ameland naar het eiland waren gezwommen. Nederland is echt aan het tuinieren wat natuurbeheer aangaat waarom dan niet op Terschelling. Dat deze dieren een bedreiging zijn voor de diergezondheid is een lachertje ,ze waren immers al in Nederland en bij Harlingen houdt de grens niet op . Ga nu eens 3 jaar monitoren wat er gebeurt met deze dieren op dit mooie eiland. Afschieten kan altijd nog.Ik vind dit echt schandelijk Nederland op zijn smalst. Bah.

 • no-profile-image

  hijgende

  de wezens die deze daden verrichten moeten schreeuwen om hulp. niet ik. Laat die dieren gewoon leven. Om voor de lol die beesten af te schieten is moorddadig en wie de tv beelden heeftb gezien, kan dat beamen. waarom durfde die schooier zich niet te verantwoorden voor zijn daad??? Moet IK dan hulp zoeken. Wordt toch gauw hert.

 • no-profile-image

  buwalda

  Om nou gelijk de Jagers de schuld te geven??!!
  En ,Heren jagers Staatsbosbeheer,er lopen nog een paar honderd ,,Schotse hooglanders,, rond. misschien kunnen wat terschellinger jagers helpen ze af te schieten of zijn die hooglanders nu geintegreerd ?
  En heren Jagers, bang voor wat men zegt,nou dan sta je er ook niet achter en moet je het niet doen.
  Ben niet tegen de jacht, en vind ook dat de herten er niet thuis horen,maar of dit nu wel de juiste oplossing is ?

 • no-profile-image

  Anneke de Wit

  Ik neem aan dat allen die terecht zo vol afschuw reageren, ook geen vlees eten, geen zuivel gebruiken en geen leer dragen?
  Overigens zijn jagers doorgaans mensen met een erg laag IQ. Ze zijn bovendien een mislukking van evolutie. Het wordt tijd dat Nederland opstaat en deze figuren stopt. Genoeg is genoeg!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.