Home

Achtergrond 175 x bekeken

Prijsstijging woningen neemt af

De prijsstijging van woningen in Nederland neemt af.

In de provincies Limburg en Flevoland waren de prijzen lager dan een jaar eerder. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Verkochte bestaande woningen waren in januari van dit jaar gemiddeld 1,2 procent duurder dan een jaar eerder. In december was de prijsstijging 1,6 procent.

Alle typen bestaande koopwoningen waren duurder dan in januari 2008. Met 1,7 procent stegen vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen het meest in prijs. De prijs van hoekwoningen nam het minst toe, met 0,6 procent. De grootste prijsstijging deed zich voor in Noord- en Zuid-Holland.

Vergeleken met december 2008 stegen de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,2 procent. De prijzen van twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen stegen, die van de overige woningtypen daalden ten opzichte van de voorgaande maand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.