Home

Achtergrond 185 x bekeken

Pluimveehouders krijgen gelijk van Raad van State

Twee pluimveehouders uit Barneveld en Gassel hebben hun gelijk gekregen van de Raad van State (RvS).

De pluimveehouder uit Barneveld was door het College van Burgemeester en Wethouders van die gemeente een milieuvergunning geweigerd voor uitbreiding van zijn bedrijf, omdat het nadelige gevolgen voor het milieu zou hebben. Die constatering was echter gebaseerd op oude normen. De pluimveehouder kan nu opnieuw een vergunning aanvragen.

De pluimveehouder uit Gassel had al een vergunning, maar een buurtbewoner had daar bezwaar tegen aangetekend omdat hij bang was voor geluidsoverlast. Volgens de RvS was die angst ongegrond en de pluimveehouder behoudt zijn vergunning.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.