Home

Achtergrond 507 x bekeken 2 reacties

Ophef over geheime gouden handdruk Covas-directeur

De gouden handdruk die scheidend Covas-directeur Rien Geuze meekrijgt als de fusie van Covas met het Brabantse CSV op 4 maart 2009 wordt beklonken, is geheim.

Tijdens de ledenvergadering in Heerlen wilden Covas-leden weten welk bedrag de directeur bij zijn vertrek meekrijgt. Covas-voorzitter Harry Huijts kon hierover geen uitspraak doen. Op straffe van een dwangsom heeft de jurist van Geuze dit bedongen, was de boodschap van de voorzitter aan de leden. Ook de ledenraadsleden zijn niet op de hoogte van het bedrag.

Het enige wat Huijts over deze kwestie aan de leden kwijt wilde, is datsprake is van een gangbare afkoopsom die de juristen van Covas en Geuze zijn overeengekomen. Kritiek van de leden was er ook op de gevoerde communicatie met de achterban tijdens het fusietraject.

Zo moesten de Covas-leden tijdens de drie bijeenkomsten in circa drie kwartier alle mondelinge (financiële) informatie over de fusie verhapstukken, om vervolgens een oordeel te vormen. Op 4 maart 2009 nemen de ledenraden van Covas en CSV tegelijkertijd een besluit over de fusie.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    wat is tegenwoordig gangbaar ?

  • no-profile-image

    Jaap

    Het zal wel een royale afkoopsom zijn ,anders hoefde het niet geheim te blijven,terecht of onterecht !

Of registreer je om te kunnen reageren.