Home

Achtergrond 166 x bekeken

Oostenrijkers vicewereldkampioen bierdrinken

Oostenrijk heeft de Bondsrepubliek Duitsland van de tweede plaats op de wereldranglijst van grote bierdrinkers verdreven.

De Oostenrijkers dronken in 2008 109,3 liter per hoofd van de bevolking per jaar en passeren proostend hun Duitstalige noorderburen. Het buurland Tsjechië blijft onaangetast op de eerste plaats staan, melde de Oostenijkse bierbrouwersvereniging maandag.

De Tsjechen drinken jaarlijks 160 liter bier per inwoner op. Hoe lang ze zich daar in hun eigen schuimende eredivisie kunnen handhaven is onbekend. Oostenrijk lijkt zich op meer voor te bereiden, want er zijn volgens de vereniging inmiddels meer brouwerijen per vierkante kilometer dan elders in Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.