Home

Achtergrond 199 x bekeken 2 reacties

Ook contractprijs aardappelen België blijft gelijk

De aardappelverwerkers in België houden de contractprijzen gelijk aan die van vorig jaar.

Dat stelt algemeen secretaris Romain Cools van Belgapom, de Belgische organisatie voor de aardappelhandel- en -verwerking.

Belgapom houdt zich niet bezig met de prijzen, zegt Cools. "De verwerkers bepalen de contractprijzen. Maar uit de geluiden die ik tot nu toe heb gehoord valt op te maken dat de contractprijzen over het algemeen gelijk blijven. Wat betreft de vroege aardappels liggen die soms zelfs wat hoger."

Cools vindt dit opvallend. "Toen de graanprijzen stegen in 2007 gingen de contractprijzen voor 2008 omhoog. De graanprijzen zijn inmiddels flink gedaald, maar de Belgische industrie houdt de contractprijzen toch gelijk. In België wordt ongeveer de helft van de aardappelen onder contract geteeld."

Vorige week werd duidelijk dat de aardappelverwerkende industrie in Nederland de contractprijzen voor dit jaar ook gelijk houdt aan die van vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  farmer

  Als ze de boerenprijzen nu eens mee laten stijgen met de inflatie ??
  Wel even terug rekenen vanaf 1970.

 • no-profile-image

  patatje

  Iedreen rekent zijn meerkosten door behalve de landbouw. Wij geven ons product gewoon mee, laten er een tarra op plakken , en wrijven in onze handen als we 85% uitbetaald krijgen !! (gek zijn wij)

Of registreer je om te kunnen reageren.