Home

Achtergrond 163 x bekeken

Omzetrecord voor graanconcern Lantmannen

Het Zweedse graan-, mengvoer- en voedingsconcern Lantmännen heeft vorig jaar zijn beste resultaat tot dusver in zijn bedrijfshistorie gehaald.

De omzet kwam op 4,5 miljard euro (plus 720 miljoen in vergelijking met 2007) en de winst steeg met 16 miljoen naar 65 miljoen euro.
De positieve ontwikkeling was vooral te danken aan de ontwikkelingen in de graan- en mengvoerpoot en aan pluimveevleesdochter Kronfågel. Ook het belang in het Noord-Duitse HaGe droeg bij omzetontwikkeling.

De winst in de bio-ethanoldivisie viel tegen door hoge graanprijzen en aanloopkosten in een nieuwe ethanolfabriek in Norrköping. Hoewel de winst bleef stijgen, verliep het vierde kwartaal voor het Zweedse voer- en voedingsconcern duidelijk minder florissant dan in de eerste drie kwartalen van het jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.