Home

Achtergrond 151 x bekeken

Obama breekt eerste verkiezingsbelofte

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn eerste verkiezingsbelofte gebroken.

Hij beloofde tijdens de race om het presidentschap dat hij iedere wet die op zijn bureau belandde waarin het geen noodsituatie betrof, pas na vijf dagen zou tekenen. In ten minste twee gevallen heeft hij deze belofte verbroken.

Dat blijkt uit de Obameter, een initiatief van de Russische krant St. Petersburg Times, op de politieke 'waarheidsvindingsite' politifact.com. De Obameter moet iedereen helpen inschatten hoe de regering-Obama het doet.

Verslaggevers van het project spitten door Obama's toespraken, websites en andere publicaties en stelden een 'to do'-lijst samen van 510 verkiezingsbeloftes. Nummer 234 op het lijstje, de 'sunlight before signing' belofte is nu gebroken. Obama beloofde wetten eerst op de website van het Witte Huis te plaatsen "om meer licht te werpen op het proces van wetten maken''. Amerikanen zouden vijf dagen de tijd krijgen om hun mening te geven voordat Obama ze tekent, aldus de naar nu blijkt loze belofte op barackobama.com.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.