Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Nuon komt op termijn in Zweedse handen

Energieconcern Nuon komt op termijn helemaal in handen van het Zweedse Vattenfall.

Het Zweedse energieconcern heeft 8,5 miljard euro over voor Nuon. In eerste instantie krijgt Vattenfall een minderheidsaandeel van 49 procent in handen, maar dat belang zal in zes jaar worden uitgebreid.

De twee bedrijven maakten de overeenkomst vandaag bekend. Het netwerkbedrijf van Nuon, Alliander, is geen onderdeel van de fusie. Door de fusie komen er geen mensen op straat te staan, aldus de twee bedrijven.

Vattenfall krijgt al de operationele zeggenschap over Nuon bij de acquisitie van het minderheidsbelang. De bestuurders en commissarissen van Nuon steunen het bod unaniem. Ook de ondernemingsraad van Nuon is positief. Naar verwachting wordt de overname nog tegen het einde van het tweede kwartaal afgerond.

Nuon wordt een apart regionaal onderdeel van Vattenfall en wordt verantwoordelijk voor de groei in de Benelux. Nuon zal zich richten op met name de ontwikkeling van gasactiviteiten.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  gli

  Het zal me benieuwen hoeveel voordeel energieklanten hiervan zichtbaar zullen ontvangen. Wedden dat het management er diep over heeft nagedacht en met leuke cijfers voor de dag komt?
  En hoe leuk is de fusie voor directie en management zelf (o.a. in financieel opzicht)?
  Ik ontvang trouwens geen energie van NUON, maar van een ander te klein energiereusje waarvan directie en raad van commissarissen onlangs vond dat er nog veel mogelijkheden zaten in een fusie met een andere (grote) westeuropese energiemaatschappij.
  Ik wacht in spanning op de voordelen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.