Home

Achtergrond 218 x bekeken

Numico schikt met aandeelhouders

Babyvoedingsfabrikant Numico, onderdeel van het Franse concern Danone, heeft een geschil met aandeelhouders geschikt. Beleggers die in de ochtend van 9 juli 2007, de dag waarop Danone een officieel overnamebod deed op Numico, aandelen verkochten, kunnen een aanvullend geldbedrag tegemoet zien. Dat maakte Numico woensdag bekend.

Destijds moest de handel van het aandeel worden stilgelegd omdat het nieuws dat Numico werd overgenomen, uitlekte. De Autoriteit Financiële Markten legde Numico een boete op van 96.000 euro voor het onthouden van koersgevoelige informatie aan aan beleggers.

De betalingsregeling moet niet worden gezien als het erkennen van aansprakelijkheid. Numico benadrukt dat er geen gronden zijn dat het bedrijf nalatig was ten opzichte van aandeelhouders. Met de regeling wil Numico mogelijk lange, kostbare en onzekere juridische procedures vermijden.

Danone liet weten te verwachten dat de betalingsregeling niet meer dan 16,8 miljoen euro zal kosten. Het Franse voedingsmiddelenconcern, bekend van Evian-water en Activia-zuivelproducten, lijfde het Nederlandse bedrijf destijds in voor 12,3 miljard euro.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB), waarmee de regeling is getroffen, is tevreden met het bereikte resultaat. Volgens de VEB zijn de beleggers ,,terecht gecompenseerd''. Aandeelhouders die in aanmerking denken te komen voor de regeling, kunnen zich tot 15 september bij Numico melden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.