Home

Achtergrond 217 x bekeken 2 reacties

Noord-Nederland plant ondergrondse opslag CO2

Provincies en energiebedrijven in Noord-Nederland presenteren vandaag hun plannen voor de grootschalige afvang en ondergrondse opslag van kooldioxide (CO2).

Ze overhandigen hun voorstel in Den Haag aan de ministers Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Jacqueline Cramer (Milieu).
De Europese Commissie stelde vorige week 1,25 miljard euro beschikbaar voor Europese projecten voor de ondergronds opslag van CO2.

Ongeveer 250 miljoen daarvan is beschikbaar voor twee Nederlandse projecten, bij Rotterdam en in de Eemshaven bij Delfzijl.
Het plan van aanpak CO2 Noord-Nederland is opgesteld door de provincies Groningen, Drenthe en Friesland en door bedrijven als RWE, Nuon, Gasunie, AkzoNobel en NAM.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk Veenstra

  En dan ontstaat er een gecombineerd netwerk van CO2+aardgasleidingen voor opslag van Co2 uit heel NW-Europa in het afvalgasveld Nederland.
  Hier betaalt niet de grootvervuiler maar de belastingbetaler.
  CO2 in 99% geconcentreerde vorm is bij lekkage en explosie dodelijk voor mens en dier. Vluchten kan niet meer. Hulp komt te laat, want motoren van de hulpverleners stoppen door gebrek aan zuurstof. Meer publieksinfo ( een beetje tegen-gas) is te vinden op het CO2 web-log OVERDRACHTELIJK.

 • no-profile-image

  lol

  en dan?

Of registreer je om te kunnen reageren.