Home

Achtergrond 304 x bekeken 1 reactie

Noodplan voor oergewassen

Het Global Crop Diversity Trust werkt aan een reddingsplan voor het erfelijk materiaal van belangrijke voedingsgewassen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Op een bijeenkomst in Chicago maakte directeur Cary Fowler van Croptrust het plan bekend.

Croptrust is een fonds dat mede gefinancierd wordt door het liefdadigheidsfonds van Bill en Melinda Gates. Ook het Nederlandse Centrum voor Genetische Bronnen van Wageningen UR is bij Croptrust betrokken.

Fowler zegt dat inmiddels 49 instituten in 46 landen bereid zijn om het reddingsplan uit te voeren. Bedoeling is dat oude zaden die bewaard zijn gebleven ontkiemen en opnieuw zaad leveren. Het nieuwe zaad wordt geprepareerd om voor lange tijd bewaard te worden in de zaadkluis die daarvoor is ingericht op Spitsbergen, en bij twee andere genenbanken die daarvoor zijn toegerust.

Eén reactie

  • no-profile-image

    koetje

    Als deze zaden zulke belangrijke voedingsgewassen geven,waarom zijn ze dan nu zo zeldzaam?Gebruik het geld uit dit fonds om goed nieuw zaad aan te kopen waar men nu wat aan heeft. Daar kun je mensen mee redden

Of registreer je om te kunnen reageren.