Home

Achtergrond 157 x bekeken

Nieuwe president-commissaris Schiphol

Voormalig Heineken-topman Anthony Ruys wordt in april president-commissaris van Schiphol Group.

Dat maakte het luchthavenbedrijf dinsdag bekend. Ruys volgt Jan Kalff op, die na drie termijnen van vier jaar de raad van commissarissen verlaat.

Ruys is sinds 2006 commissaris bij Schiphol en is nu vicevoorzitter van de toezichthoudende raad. Die functie wordt vanaf 1 april overgenomen door Trude Maas-de Brouwer. De zetel die openvalt door het vertrek van Kalff, gaat naar Herman Hazewinkel, oud-topman van de bouwonderneming VolkerWessels.

De raad van commissarissen van Schiphol krijgt ook een Frans tintje als gevolg van de eind vorig jaar aangekondigde samenwerking met het Parijse luchthavenbedrijf Aéroports de Paris. Predident-commissaris Pierre Graf van dat bedrijf wordt commissaris bij Schiphol. De raad van commissarissen telt daarmee vanaf medio juli acht leden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.