Home

Achtergrond 198 x bekeken

Nieuwbouwwijk tjokvol archeologische nederzettingen

Archeologen hebben in Oosterhout (Noord-Brabant) in de nieuwbouwwijk Vrachelen veel archeologische sporen van bewoning aangetroffen.

De overblijfselen van nederzettingen dateren uit de bronstijd (3000 tot 800 voor Christus) tot en met de periode na de middeleeuwen. Uit het hele tijdvak zijn sporen gevonden. Dat heeft de gemeente Oosterhout vandaag laten weten.

Archeologen brachten door middel van proefsleuven het gebied van 41 hectare tussen het Markkanaal en de Weststadweg in kaart. Een nederzetting bestaat uit een huis, bijgebouwen en soms een waterput. Van de nederzettingen waren alleen nog maar sporen als verkleuringen in de zandgronden aanwezig. De archeologen zijn niet gestuit op veel vondsten als scherven, potten of metaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.