Home

Achtergrond 177 x bekeken

Nestlé boekt miljardenwinst

Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft in 2008 een nettowinst geboekt van 18 miljard Zwitserse frank (12,2 miljard euro).

Het concern profiteerde vooral van de verkoop van zijn belang in de Amerikaanse producent van oogverzorgingsproducten Alcon.
De winst die de fabrikant van onder meer KitKat-chocolade en Nescafé-oploskoffie donderdag presenteerde was 69 procent hoger dan een jaar eerder. Toch voldeed het resultaat niet aan de verwachtingen van analisten. Zij hadden gemiddeld een winst van 20 miljard frank voorspeld. De omzet van het concern steeg met ruim 2 procent tot 109,9 miljard frank (74,4 miljard euro).
Het bedrijf waarschuwde bij de presentatie van de cijfers dat de economische recessie de vraag van consumenten dit jaar verder kan aantasten. Toch ziet topman Paul Bulcke de toekomst optimistisch tegemoet. ,,We geloven dat de groep ook dit jaar een van de snelst groeiende bedrijven zal zijn in de bedrijfstak'', stelde hij in een verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.