Home

Achtergrond 151 x bekeken

Nederlanders somberder over economische situatie

Nederlanders zien de economische situatie waarin het land verkeert steeds somberder in.

Tot die conclusie komt Maurice de Hond na een peiling onder 1200 mensen. Eind november dacht bijna de helft van de Nederlanders dat de invloed van de financiële crisis op de eigen inkomsten klein zou zijn. Inmiddels denkt nog maar 32 procent er zo over.

Ruim twee maanden geleden gaf 26 procent van de ondervraagden aan dat de crisis net zo ingrijpend zal zijn als die van de jaren dertig van de vorige eeuw. Dat percentage is nu opgelopen tot 46. Eind november was 62 procent ervan overtuigd dat Nederland er gunstiger voor zou staan dan andere Europese landen; in februari is nog maar 43 procent die mening toegedaan.

Het vertrouwen in de politiek is de afgelopen maanden fors gedaald. Eind november was 12 procent negatief over de aanpak van de regering met betrekking tot de financiële crisis; nu is dat 40 procent. Werd enkele maanden geleden minister Wouter Bos van Financiën nog geroemd om zijn aanpak van destijds nog de bankencrisis, nu oordeelt 37 procent negatief over zijn optreden.

Toch is Bos populairder dan de minister-president; 37 procent zou hem nu graag zien als premier, 32 procent kiest voor Jan Peter Balkenende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.