Home

Achtergrond 248 x bekeken

Mussenkunst in Haagse bibliotheek

Muskiet, Erasmus, musical en humus. Totaal verschillende begrippen die één ding met elkaar gemeen hebben: het zijn woorden waarin ’mus’ voorkomt.

Het vogeltje was de inspiratiebron van de tentoonstelling Een Absolute Mus, te zien in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Tijdens de Boekenweek (van 11 tot en met 21 maart) toont de bieb zestig tekeningen van bekende illustratoren als Stefan Verwey, Gerrit de Jager, Joep Bertrams en Marnix Rueb. ”Op scherpe wijze beelden zij stuk voor stuk woorden uit waarin het woord ’mus’ voorkomt”, aldus de bieb maandag. Bij iedere prent schreef een bekende schrijver een verhaal. Zo laten onder anderen Ivo de Wijs, Yvonne Kroonenberg en Theodor Holman van zich horen. De tekeningen en verhalen zijn gebundeld in het boek Een Absolute Mus.

De tentoonstelling sluit volledig aan bij de Boekenweek die dit jaar ’tjielp tjielp, de literaire zoo’ als thema heeft.

Op 14 maart opent bioloog en schrijver Midas Dekkers de expositie. Hij presenteert dan ook het mussenboek. Aanvullend geeft Dekkers een lezing over het Boekenweekessay dat hij dit jaar schreef: Piep. Een kleine biologie der letteren. Een Absolute Mus is te zien tot 27 april.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.