Home

Achtergrond 229 x bekeken

Minister waarschuwt voor oplopende werkloosheid

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken sluit niet uit dat de werkloosheid op termijn stijgt tot 7 á 8 procent als geen maatregelen worden genomen om de crisis te bestrijden.

Ze zei dat maandag in het tv-programma Pauw & Witteman. Dinsdag komt het Centraal Planbureau (CPB) met nieuwe economische voorspellingen, over groei, inflatie, werkgelegenheid en koopkracht. Volgens de minister zullen het heel slechte cijfers zijn. "Het is niets voor niets dat alle departementen hun plannen moeten inleveren over wat te doen om de economische crisis het hoofd te bieden.''

Volgens de CDA-bewindsvrouw is "niets onbespreekbaar'' als het gaat om maatregelen. Ze noemde verhoging van de AOW-leeftijd, hoogte en duur van de werkloosheidsuitkering, de zogenoemde aanrechtsubsidie en ook de hypotheekrenteaftrek. Premier Jan Peter Balkenende zei vorig weekeinde dat de hypotheekrenteaftrek niet ter discussie staat. Dat was daags nadat hijzelf nog zei dat niets wordt uitgesloten.

Minister Wouter Bos (PvdA, Financien) zei daarop op voorhand niets uit te sluiten. Van der Hoeven stelde dat het aanpakken van de aftrekregeling "door anderen'' op tafel is gelegd. Volgens haar zou zo'n ingreep de woningmarkt "nog meer verontrusten''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.