Home

Achtergrond 245 x bekeken

Milieulijst biedt extra fiscaal voordeel kassen

Investeren in duurzame kassen wordt dit jaar fiscaal voordeliger, maar voor stallen neemt het voordeel af. Dat blijkt uit de Milieulijst die SenterNovem, een agentschap van het ministerie van economische zaken, vandaag publiceerde.

De Milieulijst omhelst de fiscale regelingen MIA (milieu-investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen). De belastingaftrek voor Groen Label-kassen is licht verhoogd. De eisen voor koolwaterstofemissie, regenwateropslag en de drempelwaarde in het energiecertificaat zijn bovendien versoepeld. Daarnaast is het MIA-voordeel gestegen tot 40 procent. De criteria voor de Maatlat Duurzame Veehouderij zijn hetzelfde gebleven. Het MIA-voordeel is verlaagd van 40 naar 30 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.