Home

Achtergrond 537 x bekeken 1 reactie

Mestaanvoer via slang

Martijn van de Vegt van loonbedrijf De Waard uit Zeewolde rijdt mest uit over een perceel in Zeewolde.

De mest wordt aangevoerd door een slang. Zonder die slang was uitrijden niet mogelijk, zegt bedrijfsleider Ben Klomp. ”Als we met een mesttank hadden moeten rijden was het veel te zwaar geweest voor het land. Met de slang kunnen we uitrijden tot 1200 meter van de mestput.” Foto Axipress

Het Gelderse bedrijf Lewis Flowers legt de laatste hand aan een 7,5 hectare grote kas voor chrysanten. Nadat de kas in week 25 in productie komt, zal wekelijks circa 8.000 vierkante meter worden geoogst. Eigenaar Marcel Lewis koos voor GFT-compost als groenbemester. De afzet op zijn grootste afzetmarkten, Rusland en het Verenigd Koninkrijk, staan door kredietperikelen en wisselkoersen onder druk. Foto William Hoogteyling

Ruimers van asbest hebben gisteren dakresten en andere stukken geruimd bij de varkensschuur die dinsdag is uitgebrand tussen het Achterhoekse Lievelde en Lichtenvoorde. Vandaag komt de verzekering de schade inventariseren, zegt varkenshouder Pascal Frank, die de ruimte samen met zijn vader Henk huurde van Jos Eekelder. Ongeveer 140 biggen zijn bij de brand doodgegaan, de overige circa 300 biggen zijn kort na de brand naar het slachthuis gebracht. Foto Theo Kock

De melkauto’s van zuivelcoöperatie DOC krijgen een nieuw jasje. Dit is de derde wagen die wordt voorzien van nieuwe belettering. Er volgen er nog 19 zodat straks alle 22 auto’s van DOC opnieuw zijn gestyled. Melktransporteur bij de zuivelonderneming, Harm Drost, haalt de melk op bij een melkveebedrijf in Winsum. ”Dit is de laatste 10.000 liter voor deze rit”, vertelt hij. Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kees

    Op dit bedrijf is compost gebruikt gemaakt van GFT afval. Gft compost is door een gestuurt proces vrij van ziekte kiemen en onkruiden. In de nabewerking worden plastic,glas en steentjes verwijderd met als resultaat een hoogwaardige grondverbeteraar

Of registreer je om te kunnen reageren.