Home

Achtergrond 156 x bekeken

Mbo'ers ontevreden over stage

Mbo'ers klagen massaal over hun stage.

Ze hebben problemen bij het vinden van een stage en krijgen te weinig begeleiding vanuit de school. JongerenOrganisatie beroepsonderwijs (JOB) liet dit vandaag weten.

JOB gaf aan het afgelopen jaar veel klachten te hebben ontvangen. Uit de JOB Monitor 2008, een landelijk tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten, blijkt dat een derde van de mbo'ers negatief oordeelt over hun stage. De stageproblemen zouden leiden tot uitval van studenten.

Volgens een woordvoerder van de jongerenorganisatie ligt de oplossing van het probleem bij de politiek. "Mbo-instellingen zelf zeggen geen financiële mogelijkheden te hebben voor goede stagebegeleiding.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.