Home

Achtergrond 228 x bekeken 2 reacties

Marktplaats weert Friese taal

Friestalige advertenties worden geweigerd op de handelssite Marktplaats.nl.

Dat zei een woordvoerster van Marktplaats vandaag. Volgens de woordvoerster kunnen medewerkers van het bedrijf advertenties in het Fries niet controleren. "We kunnen dan niet weten of er aanstootgevend of illegaal materiaal op onze site staat. De afspraak is daarom dat we alleen advertenties in het Nederlands of Engels laten staan.''

Voorzitter Jabik van der Bij van de belangenorganisatie Ried fan de Fryske Beweging (De Raad van de Friese Beweging) noemt het weren van het Fries op Marktplaats dwaasheid. "Het is niet zo moeilijk om iemand te vinden die de taal controleert. Waarom zou je dan wel Engels toestaan en geen Fries?'' De raad overweegt een proefproces te beginnen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  nu is het Fries, daarna beginnen de twenten met twents, de turken
  met turks en de polen met pools, en zo kan ik wel even doorgaan.

 • no-profile-image

  Boer

  Dit is weer zo'n domme principe kwestie. Als je als Fries wat te koop zet op marktplaats lijkt me dat je zo veel mogelijk potentiele kopers wilt bereiken. Niet alleen uit friesland maar uit het hele land. En als je in friesland wilt adverteren zijn daar oa de locale kranten voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.