Home

Achtergrond 257 x bekeken 5 reacties

Maat: kabinet moet agrarische investeringen bevorderen

"Het kabinet moet er nu voor zorgen dat ondernemingen die willen investeren dat ook werkelijk kunnen. In land- en tuinbouw zijn er veel van die bedrijven."

Die reactie geeft voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland op de CPB-prognoses.

Maat houdt het kabinet vier mogelijkheden voor om investeringen in de agrarische sector te bevorderen:
1. verruiming van de subsidieregeling voor duurzame energie;
2. snelle toegang tot het netwerk van stroom uit warmtekrachtkoppeling in de glastuinbouw;
3. bij Natura 2000-gebieden vergunning geven aan 1.000 tot 2.000 bedrijven die dringend behoefte hebben aan uitbreidingsmogelijkheden;
4. verruimde exportkredietverzekering voor export van zaaizaad en pootgoed naar ontwikkelingslanden.

"Dit is een pakket maatregelen dat vrijwel geen geld kost en waarmee je investeringen in de agrarische sector goed stimuleert", zegt Maat.

Lees ook: Balkenende: situatie buitengewoon ernstig

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Esther

  Eerst zit iedereen 2 jaar op slot door Natura 2000 en nu het begint te nauwen kan er ineens van alles bij LTO. Voor het 'bestaand gebruik ' hebben ze zich nog geen één keer ingespannen. Het enige wat ze doen met zo'n uitspraak mbt N2000 is de popie-jopie uithangen ten koste van de sectorbonden die het echte werk ervoor doen.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Maat blijft maar uit de maat lopen.

 • no-profile-image

  H van Bergen

  Nu het economisch beter uitkomt, zouden we ineens wél een NBwet-vergunning kunnen krijgen?????????? En eerst was dit niet mogelijk, want significant effect zus en toename zo! Geachte ZLTO en LLTB: zie de feiten onder ogen: stikstofdepositie hoort niet in Natura 2000 thuis! In geen enkel EU land wordt daar op getoetst, behalve bij ons door jullie toedoen!!!! Dat jullie dit in het belang van de leden niet wilden aanpassen is gebleken, dus voor wiens belangen komen jullie eigenlijk op? En nu even populistisch roepen dat jullie vinden dat wij vooral veel moeten blijven investeren! Gaat het banen kosten bij jullie of zo? Dan nog de EHS,beleid van 20 jaar oud moet volgens de meeste ondernemers maar eens bijgesteld worden. waarom krijgen wij maar Euro 4,- per m2 en voor andere collectieve belangen wordt Euro 40,- per m2 betaald. RaRa hoe kan dat????? Maar ik zou zeggen ga lekker verder met de weg van de verduurzaming, boeren zijn er straks toch niet meer, dus dan is het pas echt duurzaam!!!!

 • no-profile-image

  Mieke van V

  Beste heer Maat, Een beetje laat om nu te roepen : bij Natura 2000-gebieden vergunning geven aan 1.000 tot 2.000 bedrijven die dringend behoefte hebben aan uitbreidingsmogelijkheden. De NMV heeft steeds gehamerd op de juiste uitgangspunten. Maar daar weigerde LTO iets mee te doen. Tja, dan nu maar even doorbijten LTO. Ga de reorganisatieplannen maar vast maken, want jullie hebben de landbouw door Natura 2000 en de EHS zelf de das om gedaan!!!!

 • no-profile-image

  Boesje

  Knap hoor, hij telt al tot 4. Nog steeds onder de MAAT maar voorruit er zit progressie in.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.