Home

Achtergrond 1228 x bekeken

Maaiertest Pöttinger NOVACAT 305 H ED

Maandblad Trekker testte negen schijvenmaaiers met middenophanging en een werkbreedte van ongeveer drie meter. Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle maaiers.

Van de zeven maaischijven draaien er vier paarsgewijs tegen elkaar in. De buitenste schijven draaien naar het midden. Een slipkoppeling in de aandrijflijn is volgens Pöttinger een afdoende overlastbeveiliging. De bodemdrukregeling met twee spiraalveren kan met pennen in zes posities worden gezet. Voor het afbouwen is het systeem eenvoudig te vergrendelen. De maaier kan ook naar achteren gezwenkt worden afgebouwd. De aanbouwbok is prima, met categorie III-koppelpunten, goed gemarkeerde hydrauliekslangen en een houder voor de tussenas.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.