Home

Achtergrond 240 x bekeken

Lelystad Airport breidt proef koolzaadolie uit

Lelystad Airport breidt de proef met de eigen productie van koolzaadolie uit.

Directeur Lex Oude Weernink van het vliegveld zei vandaag 30.000 tot 35.000 liter olie te willen produceren dit jaar. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar.

Het vliegveld besloot vorig jaar zelf koolzaad te telen voor biobrandstof dat wordt gebruikt voor de eigen voertuigen op de luchthaven. Het koolzaad werd aanvankelijk na de oogst in Delft verwerkt tot olie, maar dat gaat nu in Lelystad gebeuren.

"Dat scheelt veel productiekosten'', zegt Oude Weernink. "Ook hebben we besloten om het zaadafval te verkopen voor hergebruik. Dat schijnt ook weer heel bruikbaar te zijn voor het opwekken van energie.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.