Home

Achtergrond 170 x bekeken 3 reacties

Landbouwminister stal zeventig trekkers

De Zimbabwaanse minister van Landbouw Joseph Made wordt ervan beschuldigd dat hij meer dan zeventig gloednieuwe trekkers heeft gestolen.

Hij had ze verstopt in een grote tent op zijn boerderij in Rusape, meldde de Britse krant The Zimbabwean woensdag.

Made was onder het oude kabinet van Robert Mugabe ook minister van Landbouw en later van Landbouwmechanisatie. De trekkers waren onderdeel van het mechanisatieprogramma van de Zimbabwaanse Reservebank en bestemd voor nieuwe zwarte boeren. Volgens de knechten op het bedrijf heeft de ZANU PF-bewindsman behalve de trekkers nog meer bedrijfsmiddelen achterover gedrukt, zoals ossenploegen en handkarren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Drentse Boer

  Haha, Zimbabwe, ooit onder "blanke boeren" Afrika's grootste exporteur van voedsel. Tegenwoording zonder de "blanke boeren" Afrika's grootste fiasco in de landbouw, ontstaan door hebzucht van eigen regering en onwetende bevolking.

 • no-profile-image

  gert

  t,is lekker op de trekker,mugabe krijgt in nederland ook steeds meer aanhangers,steeds meer natuur en polders onder water zetten,weg met de boeren

 • no-profile-image

  Andere Blik

  Als je mensen niet opleidt, zullen ze ook niet in staat om voor zichzelf te zorgen, zijn ze niet in staat de juiste keuzes te maken en krijgen gangsters als Mugabe de mogelijkheid om de mensen tot slaven te maken. Mugabe is de foute persoon op het verkeerde moment in een situatie die o.a. de blanken hebben veroorzaakt. De Verdeel en Heers politiek heeft meer landen kapot gemaakt. Triest feit blijft dat Zimbabwe het potentieel heeft om te exporteren, zelfs het vlees werd geexporteerd naar Europa. In en in triest.

Of registreer je om te kunnen reageren.