Home

Achtergrond 211 x bekeken 2 reacties

LTO: gebruik nepkaas vermelden op etiket

Het gebruik van nepkaas moet duidelijk worden vermeld op etiketten van producten.

Dat wil LTO, meldt Nieuwe Oogst. De land- en tuinbouworganisaties wil dat producenten verplicht worden het gebruik van nepkaas te vermelden. Nu worden alleen de ingrediënten van nepkaas op etiketten gezet. De Europese Commissie werkt aan een nieuwe verordening voor informatie op etiketten. LTO ziet graag dat het vermelden van het gebruik van nepkaas in de verordening wordt opgenomen.

Volgens Siem-jan Schenk, voorzitter van LTO-vakgroep Melkveehouderij, is nepkaas een concurrent voor de melkveehouders en kost het daarom melkgeld. Het aangeven dat ergens nepkaas in zit voorkomt oneerlijke concurrentie en het misleiden van consumenten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Het is toch nep?
  Echte kaas heeft een andere samenstelling.
  Zelde als ik lada met bmw logo erop zet is het toch ook nep? Dus niks misplaatst!
  1 ! helpt ook wel.

 • no-profile-image

  a nonymus

  zou prachtig zyn, als er op het etiket staat, dat een product door mensen met koemelkallergie veilig genuttigd kan worden. heb niks tegen zuivel, maar melk en melkproducten gaan in ons gezin niet. gelukkig wel alternatieven. SOYA PRODUCTEN ZYN DIT NIET!!! IN DE SUIKER GESMOORDE GEFERMENTEERDE CHEMISCH MISHANDELD SPUL. de zuivelvervangers vervullen een zeer nuttige functie. vermelding op etiket zeer welkom. doe echter niet zo neerbuigend met de term nep, zeer misplaatst!!!!! 4ys4rd

Of registreer je om te kunnen reageren.