Home

Achtergrond 328 x bekeken

Krokodillen hebben vrij spel in noorden Australië

De autoriteiten in de Australische deelstaat Queensland hebben burgers gewaarschuwd voor grote krokodillen en slangen.

De gevaarlijke dieren zijn al gezien in diverse steden en dorpen, die zijn getroffen door overstromingen. Dat melden media in Australië.

Queensland is ongeveer drie keer zo groot als Frankrijk en ligt in het noordoosten van Australië. Sinds december wordt het gebied getroffen door noodweer. Zeker zeventien rivieren zijn buiten hun oevers getreden. Duizenden huizen staan onder water of raakten beschadigd. Mijnen moesten worden gesloten vanwege het wassende water en twee derde van de deelstaat is inmiddels tot rampgebied verklaard.

De hulp aan burgers in de getroffen regio wordt gehinderd door de aanwezigheid van krokodillen en slangen. Zo werden in de plaats Normanton drie grote krokodillen gezien. Donna Smith, een hotelmanager in deze plaats, meldde de BBC dat een vier meter lange krokodil in de hoofdstraat van het stadje inwoners en honden de schrik van hun leven bezorgde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.