Home

Achtergrond 176 x bekeken

Koningin opent Verkade-paviljoen

Koningin Beatrix opent 11 maart in Zaandam het nieuwe Verkade-paviljoen van het Zaans Museum.

Dat meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag. In het paviljoen wordt de bedrijfscollectie van de Verkade fabrieken getoond. "De uitbreiding van het museum draagt bij aan het behoud van het cultureel- en industrieel erfgoed van de Zaanstreek'', aldus de RVD.

Sinds de oprichting van Verkade in 1886 is de historie van het bedrijf vastgelegd in weekboeken, foto's, films en archieven. Daarnaast zijn vanaf de oprichting tot de overname door United Biscuits ook alle reclames, verpakkingen, albumontwerpen en personeelsbladen verzameld door Verkade. Dit alles vormt, samen met historische productiemiddelen, winkelinrichtingen en familiestukken, de Verkade-collectie die in het paviljoen wordt geëxposeerd.

Het Verkade Paviljoen is vanaf 12 maart voor het publiek geopend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.