Home

Achtergrond 172 x bekeken

Koning Winter brengt chaos in Groot-Brittannië

Zware sneeuwval in Groot-Brittannië heeft vandaag opnieuw voor chaos gezorgd op de wegen.

Vooral het zuiden en zuidwesten zijn zwaar getroffen. In Devon viel meer dan 55 centimeter sneeuw, aldus de BBC.

In Devon en Somerset zijn dorpjes door de sneeuw van de buitenwereld afgesloten geraakt. Ruim twaalfduizend huishoudens in Devon zitten zonder stroom. Ook in de regio Taunton hadden achtduizend woningen geen elektriciteit. In Devon werden donderdagavond tweehonderd automobilisten bevrijd die verrast werden door de plotselinge sneeuwval. Meer dan drieduizend scholen bleven dicht.

Het wegverkeer, de spoorwegen en de luchtvaart ondervonden vrijdag opnieuw ernstige hinder. Zeker vijf auto's raakten beschadigd door ijsbrokken die van wegwijzers en bruggen naar beneden vielen. Op veel plaatsen dreigt een tekort aan strooizout. De luchthaven van Bristol en het vliegveld Luton bij Londen hebben veel vluchten moeten annuleren.

Koning Winter houdt al dagen huis in grote delen van het Verenigd Koninkrijk. In het zuiden van Wales, het westen en midden van Engeland en Noord-Ierland ligt een dikke laag sneeuw. In Londen viel maandag het dikste pak sneeuw sinds achttien jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.