Home

Achtergrond 168 x bekeken

Jonge vrouwen zijn echte theeleuten

Acht op de tien werkende Nederlanders drinkt thee. Vrouwen nog steeds meer dan mannen en jongeren meer dan ouderen.

Dat blijkt uit het eerste nationale theeonderzoek dat Pickwick donderdag naar buiten bracht.
,,Vooral vrouwen tussen de 20 en 39 jaar drinken veel thee'', aldus de onderzoekers. Van de werkende vrouwen drinkt maar liefst 94 procent thee, bij de mannen is dat 79 procent. Een uurtje of drie in de middag is het meest geliefde theemoment.
Van de theedrinkers neemt een op de vijf genoegen met een kopje per dag. Ongeveer de helft doet er tussen de twee en vier en een vijfde drinkt elke dag vijf tot acht kopjes thee. Zo'n 4 procent weet op een dag meer dan acht kopjes thee tot zich te nemen.
De meeste mensen (49 procent) drinken 's middags thee, een derde 's avonds en 13 procent de hele dag door.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.