Home

Achtergrond 202 x bekeken 7 reacties

'JSF kan niet vliegen boven natuurgebieden'

Natuurbeschermers vrezen de mogelijke komst van de JSF als vervanger van de F-16, omdat de beoogde nieuwe straaljager veel meer herrie zou maken.

De Waddenvereniging vreest voor het lot van vogels in beschermd natuurgebied. De luchtmacht vliegt met de straaljagers over de Waddenzee en de duinen van de Waddeneilanden en oefent ook boven beschermde gebieden. "We vinden het erg kortzichtig van Defensie dat zij niet hebben gekeken naar het geluid dat de JSF maakt'', zei een woordvoerster van de Waddenvereniging maandag tijdens een bezoek van Tweede Kamerleden aan het Friese Marsum.

Volgens de Waddenvereniging brengt de JSF hoe dan ook schade toe aan de natuur. "In de broedtijd zullen vogels van het nest af gaan en trekvogels zullen verstoord worden in de tijd dat zij op krachten moeten komen voor hun verdere trek.'' Dat zou niet alleen komen door het lawaai, maar ook door de andere vorm van het toestel, waardoor die een grotere schaduw op de grond werpt, aldus de vereniging.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kees

  Wedden dat de JSF net zo goed over en door het gebied heen kan vliegen als elk ander vliegtuig!

 • no-profile-image

  dirk

  Is er al gekozen voor de jsf??Zou meer herrie maken???Typisch Nederlands,ben blij dat we iets hebben om ons te verdedigen!!

 • no-profile-image

  jac de bont

  kan de jsf al vliegen dan?

 • no-profile-image

  gert

  wat zegt Natura 2000 hier over ?

 • no-profile-image

  Gerard

  De natuurfrieks hebben altijd wel wat te zeuren,het deugd niet of het is niet goed,het moet maar eens afgelopen zijn met dat geleuter over onzinnig gezwets en die zogenaamde natura 2000 van 11 sept 2001? ( vrom)De JSF moet er komen,een prachtiger en veiliger gevechts en verdedegings wapen is er niet.

 • no-profile-image

  vliegende

  afschaffen dat ding of gewoon laten neerstorten. goede schietstoel voor de piloot en klaar is het. nergens voor nodig dat soort spul.

 • no-profile-image

  oostlander

  Het aanstaande enorme begrotingstekort is een prachtige gelegenheid om de defensieuitgaven flink te beteugelen. Dit departement weet van onzinnigheid niet waaraan ze hun budget moeten verkwisten!!.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.